bezienswaardigheden - De Sudeten


 Jelenia Góra

vakantie-polen-sudety-jelenia-gora

JELENIA GÓRA - is een stad in het Poolse woiwodschap Neder-Silezië, gelegen in de powiat Jelenia Góra.Vlak bij de stad ligt het klimgebied Sokoliki. Het gebied bestaat uit een tiental kleine rotssectoren bovenop een grote heuvel. Grote brokken graniet tot max. 70 meter steken uit de grond boven de stad. Het gebied is goed behaakt en wordt ook goed onderhouden.

Karpacz

vakantie-polen-sudety-Karpacz

KARPACZ - is een stad in het Poolse woiwodschap Neder-Silezië, gelegen in de powiat Jeleniogórski. - Karpacz ligt in het Reuzengebergte en is vooral voor Polen een bekend skioord met grote sneeuwzekerheid. Boven het stadje staat de bekende houten Wangkerk. Vlak bij is de hoogste top van het Reuzengebergte, de Sneeuwkop. De beklimming naar Karpacz is traditioneel de finish van de Ronde van Polen.

 

Szklarska Poręba

vakantie-polen-sudety-skien

SZKLARSKA PORĘBA - is een stad en skigebied aan de Poolse kant van het Reuzengebergte, in het woiwodschap Neder-Silezië gelegen in de powiat Jeleniogórski in Polen. - Bezienswaardig is de 13 meter hoge waterval (Wodospad Szklarka) is al sinds 1868 een toeristische trekker, met aan de voet een hotel. Deze waterval wordt nog overtroffen door de Wodospad Kamieńczyka van 27 meter. - In de winter kan men skiën in de skiarena Szrenica en in de zomer is het een wandel- en fietsgebied.